Forn de teules FT024
Vallirana

Torrent de Campderrós - Can Bogunyà
    Al marge esquerre del torrent, pel PR-C 163 un cop passada la masia de can Bogunyà

Adriana Geladó Prat

Forn de teuleria de planta circular, bastit en pedra de diverses mides sense treballar i fragments de maons, lligat amb morter de calç. Presenta una boca d'entrada d'arc de mig punt, amb la pedra disposada en forma de dovelles. El seu interior està rubefactat per l'escalfor, amb una obertura més petita pel foc. Al costat d'aquesta boca n'hi ha una altra de les mateixes característiques, tot i que tapiada.

Les dades han estat cedides pel Centre Excursionista de Vallirana.

Els forns de teuleria eren centres terrissers on es produïen els materials fets d'argila necessaris per la construcció, bàsicament teules i rajoles. Necessitaven llocs on es pogués extreure terra, aconseguir llenya ràpidament i tenir aigua no massa lluny. És força probable que aquest forn estigui relacionat amb la reforma de finals del segle XVIII de la masia de can Bogunyà.

Fons documental del Centre Excursionista de Vallirana (CEV). Http://webfacil.tinet.cat/manelmar/7295 (Consulta: 18-04-2017).