Forn de guix de Fontfregona
Santa Maria de Miralles

Serra de Fontfregona. Est del terme
    A la dreta del camí que venint del mas de Fontfregona es dirigeix a Ca La Ramona (i al Coll d'Orpí)

F. Xavier Menéndez

Estructura circular amb parets de pedra, possiblement un forn de guix (per la mida i morfologia, podria ser un pou de neu però ens inclinem per un forn de guix doncs sabem que la casa de Fontfregona, de la Llacuna, produia guix). El fons no s'aprecia per que està ple de terra i pinassa (hi ha, de fet, tres pins a l'interior). El perímetre de l'estructura està definit per un mur corregut, circular irregular, amb maçoneria poc acurada; la paret presenta dues obertures rectangulars. El diàmetre és excepcionalment gran.

Està a prop del Mas de Fontfregona (terme de La Llacuna) (a 200 m. en línia recte), pero el forn està en terme de Miralles