Forn de Can Tatjé
Rajadell

Monistrolet. NO del terme.
    Al camí de Rajadell a Manresa. Entre la Cantina i ca l'Hostal.

Dolent
    El forn es conserva en mal estat. La terra havia cobert els buits i les pedres de les estructures es mantenien precàriament el 1993. Actualemt, cobert per la vegetació.
    Ref. Cad: 08177A00300045
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-20

Forn d'obra per a producció de totxos. El forn no està construït sobre terreny pla sinó excavat en un desnivell. Té una estructura de forma piramidal, amb les parets de terra rubifactades degut a les altes temperatures. A un nivell inferior hi ha dues boques (corresponents a la fogaina), fetes amb dos arcs de pedra. El sostre de la fogaina s'aguanta mitjançant una sèrie d'arcs successius. La cambra superior del forn actualment és plena de terra . Davant del forn hi ha una petita bassa (descripció PEP 1993).

Es situa a pocs metres de la sínia de Can Tatjé (fitxa 110), en una terrassa amb horts, al costat de la carretera (antic camí ral) de Rajadell a Manresa, entre la Cantina i una riera, i a 19 m. a l'O. d'aquesta riera. La casa de Can Tatxé o Tatxé es situa uns 70 metres al NE.
    A l'any 2020 pràcticament no es veu res del que es podia percebre el 1993. Està ple de vegetació. Les fotos 1 i 2 corresponen a 2020. La foto 3, al PEP 1993.