Forn de calç el Pollet
Subirats

En un camí que surt a la dreta de la N-340 en sentit Vilafranca-BCN, entre el Pago i Ordal

La vegetació de l'entorn ha envaït els forns. Les voltes dels forns estan ensorrades.
    Oriol Vilanova

Forn de calç múltiple, ja que presenta tres bases circulars excavades en part al terra i en part a la roca mare, i a sobre amb blocs de pedra calcària irregular lligats amb morter de calç i sorra. Aquestes cavitats estan construïdes en forma d'olla, de manera que la part més ampla de l'edificació és la zona del mig. D'aquestes tres bases esmentades, dues estan connectades entre sí a través d'una obertura irregular excavada al terra, fent forma de vuit, mentre que la tercera esta separada de les primeres uns metres. Els diàmetres de les bases d'aquests forns oscil·len entre els 4 i els 5 m., mentre que les alçades van dels 2,50 m. fins als 3 m.
    Cap d'aquests elements presenta volta de maó pla, com s'observa en d'altres forns d'aquestes característiques, ja que no tenen "davantera", la paret on es deixava l'obertura de la boca d'entrada per tirar llenya.

ESTEVE, Joan; MENSA, Kim (2002): "Els forns de calç a Ordal". Revista d'Ordal. Nº37.