Forn de calç del camí de Canyelles
Canyelles

Camí de Canyelles (urbanització Vora Sitges).
    Camí de Canyelles. Entre el nucli urbà i el carrer Camí de Canyelles (Vora Sitges)

La boca està derruïda.
    Jordi Farré

Forn de calç fet de pedra. A diferència del que és habitual, l'estructura d'aquest forn no aprofita cap marge natural i no està encastat sinó aixecat enmig d'un àrea plana. La planta és circular i té un diàmetre màxim de 5 m. Les parets del forn són de pedra i terra amb més d'1,5 metres de gruixut. El punt interior més ben conservat en alçada arriba als 4 metres. La boca està derruïda i a banda i banda hi ha dues estructures d'obra que sobresurten de les parets circulars.

PUJOL, J.Ma. (2002): 'Patrimoni rural en Perill'. La Fura. 17/23 Maig. Vilafranca del Penedès. pp. 11-19. SASTRE COLL, Jaime (1989): Las barracas menorquinas. Construcciones rurales de piedra seca. Trabajos del Museo de Menorca nº9. Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Govern Balear. Mahó.