Forn de calç de Salou 2
Les Masies de Roda

A llevant del Castell de S'Avellana

XVI-XVIII
    L'immoble està envoltat de vegetació i no es pot aprecia bé.
    Jacob Casquete Rodríguez

Restes d'un forn de calç. Actualment està molt malmès i cobert totalment de vegetació cosa que no permet fer una descripció acurada. Encara així, part del perímetre format per pedres de diferents mides. S'ha d'esmentar que a migjorn d'aquest es troba les restes d'un segon forn en millors condicions. És de suposar que funcionaven en el mateix moment i que tenien la mateixa forma i tècnica constructiva. La superfície aproximada que ocupen els dos forns és d'uns 75 metres quadrats. En aquestes estructures s'hi coïa la pedra calcària a 900-1000º de temperatura.

Element classificat com BPU (Béns i conjunts protegits urbanísticament): Nivell C

El forn té una cronologia incerta donat que no hi ha documentació que l'esmenti i tampoc s'ha realitzat cap campanya d'excavació que pogués datar mínimament el moment de construcció de l'element. Cal mencionar que algunes fonts creuen que pot tenir un origen medieval i que estaria relacionat directament amb la construcció del Castell de S'Avellana, encara que solament són conjetures sense fonament documental.

H. M. TALLER D'ARQUITECTURA I CONSTRUCCIÓ S. L (2008): "Catàleg de béns d'interès històric arquitectònic i paisatgístic". POUM de Les Masies de Roda de 30 de abril de 2008, Vic.