Forn de calç de l’Alou
Balsareny

Sector sudest del terme municipal
    Emplaçament
    Eix del Llobregat (C-16), sortida 67. Camí direcció NE uns 1.000 m. Trencall al sud uns 1.000 m. Camí direcció primer est i després nord uns 400 m.
    390

41.85607
    1.89129
    407972
    4634390
    08018 - 370
    Descalçat i trencat per la part lateral i davantera. Hi ha crescut la vegetació a l'interior.
    08018A011000080000DI
    Jordi Piñero Subirana

Forn de calç emplaçat uns 900 m al nordest de la masia de l’Alou, en una zona boscosa i al costat d’un camí. El forn, que segueix la tipologia habitual, consisteix en un forat més o menys cilíndric excavat al sòl natural en un terreny amb desnivell. És força ample, amb un diàmetre interior de quatre metres. En aquest pou és on es dipositava la pedra calcària junt amb els feixos de llenya per cremar. L’interior és revestit amb una mena d’arrebossat que és fruit de la mateixa combustió del forn. Pel costat dret aquesta paret del forn ha quedat descalçada per l’erosió del terreny, i la part davantera s’ha esfondrat.