Forn de cal Prim
Rajadell

Sant Amanç de Viladés. NO del municipi
    Camí de Rajadell procedent de Sant Amanç, passat can Bacardit. A uns 75 m al NE de El Prim

Regular
    Perímetre ben conservat. Entorn farcit de vegetació. Interior envait de vegetació. Hi falta la teulada.
    Ref. Cad: 08177A00100061
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-2020

Forn d'obra de 4 x 5 metres de planta. La forma de les parets és lleugerament piramidal. Exteriorment són fetes amb grans blocs de pedra que presenten teula i pedra menuda a les juntures. Per la banda interior hi ha parts dels murs revestides de maó. Es tracta de murs de més d'un metre de gruix, farcits de terra i pedra .
    El forn segueix l'estructura típica: al nivell superior hi ha la cambra de cocció, de planta quadrada, i amb una porta lateral. Al nivell inferior hi ha la fogaina. A la paret davantera, que dona al camí, la boca del forn és diferent al que és normal. En aquest cas fa una bastida exterior de forma rectangular i possiblement el forat estigui més avall, on sembla insinuar-se una arcada que no és visible a causa del cobriment de terra.
    A diferencia d'altres forns, en aquest encara es conserva la cambra de cocció. Des d'aquí s'adivinen els pilars i les arcades que sustenien el sostre entre la fogaina i el pis superior.

Situat a uns 75 metres al NE de cal Prim (fitxa 70), a l'altre costat del camí i al marge d'aquest, aprofitant el desnivell del terreny. És un dels forns d'obra que es troba en un millor estat de conservació d'entre els que hi ha a Rajadell.