Fonts de Carme
Carme

Al costat del nucli urbà, darrere el Casal i prop de la riera de Carme.

XVI-XXI
    Ajuntament de Carme. Avda. de Catalunya, 2. 08787 Carme.
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

Es tracta d'un conjunt ubicat al peu de la riera de Carme, format per tres surgències naturals d'aigua, una al costat de l'altre, dues de les quals encara ragen. El lloc, ombrívol i envoltat d'arbres de ribera i algun plataner, ha esdevingut un indret agradable i fresc, i s'ha habilitat per a l'esbarjo amb una taula (antiga roda de molí) i dos bancs de pedra, també fets a partir de rodes de molí, i un banc corregut que integra el frontal d'una de les fonts. S'ha de dir que no ha estat un lloc molt concorregut en els últims anys.

Es tenen referències orals de l'ús domèstic d'aquestes fonts que es remonten a vàries generacions de carmencs. La seva ubicació, molt propera al nucli urbà, fa pensar que són unes de les fonts del municipi més utilitzades des d'antic.

FARRÉ, Claudi (1999): "Les Fonts de Carme", Les Fonts de Carme, 1, Associació El Forat dels Graus, p. 3.