Font Trasserres o de la Salut
Capolat

Es troba a la zona de Travil, a l'extrem occidental de l'actual municipi de Capolat.
    Situada just al costat de la carretera de Capolat a Travil.

Marta Sánchez Soler - Societat d'Arqueologia del Berguedà

La font és coneguda com a font Trasserres o font de la Salut i està situada al costat d'una cinglera amb una gran balma. Està a tocar de la carretera que va de Capolat a Travil.

La font consta d'un petit dipòsit de teula construït entre les roques naturals del terreny. L'aigua surt per un tub i en tocar el terra, es filtra entre les pedres que hi ha allà. Al davant de la font hi ha un conjunt de pedres alineades que formen un canal o camí que porta fins a la font. En el dipòsit hi ha clavat un cartell de la Diputació de Barcelona amb el nom de la font i on es pot trobar un codi QR que porta a la web on hi ha la informació de l'última anàlisi feta per la diputació a l'aigua de la font.

L'aigua d'aquesta font està catalogada com a "aigua sense garantia sanitària".