Font Tosquella de Més Avall
Pujalt

Des de la ctra. De Pujalt a Conill, seguir el camí que va a les Escomes, als safareigs a l'esquerra

Tot l'entorn es troba ple de vegetació.
    BCIL . 862-I /Acord Ple Consell Comarcal / 31/03/2005
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La font Tosquella de Més Avall està situada sobre el camp de les Escomes. Presenta una estructura rectangular revestida amb morter on hi ha fixat un broc d'on cau l'aigua i que omple una pica rectangular de pedra. Al costat hi ha una bassa -safareig quadrangular que hauria recollit l'aigua sobrant, tot i que actualment es troba buida i l'aigua s'escola pel voltant. En un marge que hi ha a pocs metres hi ha un mur de pedra seca amb una obertura d'arc apuntat, que sembla que es tracta del naixement de la mateixa i que s'ha canalitzat fins la segona. Prop de la font hi ha un seguit de petites parcel·les que probablement eren horts.

La font i el seu entorn van ser adequats l'any 2009.

La font va ser utilitzada durant la Guerra Civil per proveïr d'aigua el campament de l'Exèrcit Popular i el seu safareig.