Font pública de Canyamars
Dosrius

Carrer de Sant Esteve - Canyamars
    A la confluència del carrer de Sant Esteve amb el carrer de Sant Josep

Ajuntament de Dosrius
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada protegida per un volum de planta més o menys rectangular, disposat a mode de porxo i obert per la cara nord. Presenta una coberta de teula àrab de dues vessants, sostinguda amb bigues de fusta, i els paraments exteriors arrebossats i pintats. A l'interior, en canvi, el parament està revestit amb un aplacat de pedra. La font està formada per un volum rectangular de pedra que integra la pica rectangular i, superposat damunt seu, un altre volum més petit d'on surt el broc, consistent en una aixeta metàl·lica de botó. Destaquen dos graons que salven el desnivell entre el carrer i la font, i un petit banc de pedra per seure a la banda de ponent.

Altres denominacions relacionades amb l'estructura: font de la Cabina.

La font es va construïr l'any 1976 donat que el nucli de Canyamars no disposava de cap font pública que reunís les condicions de cloració i potabilitat. L'aigua d'aquesta font procedia de la xarxa que abastava la urbanització de can Canyamars. Era coneguda com la font de la Cabina, pel que fet que hi havia una cabina telefònica al seu costat. Aquesta cabina era hi era pels voltants dels anys 2003 i 2004.

ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.S.35/196.