Font pública a la placeta la Palma
Ripollet

Nucli urbà de Ripollet (08291)
    Placeta entre c/ la Palma, c/ Duc de Tetuan, c/ de la Salut

Ajuntament de Ripollet, c/ Balmes, 2, Ripollet (08291)
    J Douet

Font formada per un brollador metàl·lic emmarcat en un mur fet a base de grans còdols units amb morter de ciment pòrtland que compta amb un cos central alçat. Davant del mur es situen dos fragments més de mur de les mateixes característiques que protegeixen dues escales simètriques que pugen a banda i banda de la plaça. La placeta està formada per la confluència del carrer Duc de Tetuan i la Palma i de la Salut.

La font i les parets a definir aquest petit espai públic, format per uns dels carrers més antics de la vila.

La font és l'única que s'ha conservat al nucli urbà de Ripollet. El carrer de la Palma és on començava el camí que portava a Santa Perpetua de la Moguda. El carrer de la Salut era l'inici del camí que portava a la Serra i al Santuari de la Salut de Sabadell.

CASANOVA I QUEROL, E i FONDEVILA I GUINART, Mª À (1992) Descobrir Ripollet, patrimoni contemporani. Barcelona, p. 13