Font Picant
Cabrera de Mar

Indret de la Font Picant

Marc Guàrdia i Llorens

Font d'aigua carbonatada descoberta a mitjan segle XIX. El nom de la font deriva clarament de l'efecte que produeix l'aigua carbonatada en la boca, amb una lleugera sensació de picor per efecte de la presència del gas carbònic.
    La font es troba a l'exterior d'una edificació, i al seu interior s'hi troba la mina d'on brolla l'aigua i la cisterna en la que s'emmagatzema.

També coneguda com a Font Ballot

L'any 1910 Miquel Reniu hi enregistrà un establiment d'aigües minerals, engrescat pel gust picant i les suposades facultats curatives. Aquesta aigua fou comercialitzada per Jaume Modolell l'any 1924 amb el nom d'Aigua de Cabrera del Manantial Modolell.
    En breu s'obrirà a redòs de la font un berenador, recuperant l¡ús social de l'espai (agost 2016).

ESCURA I DALMAU, X. (2007): Cabrera de Mar. Imatge i Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, pàg. 200.