Font Nova
Navarcles

Camí del Solervicens
    Al costat del camí del Solervicens, uns 150 m a la sortida del polígon industrial

Jordi Piñero Subirana

Font situada en una petita esplanada al costat del camí del Solervicens, junt a una alzina. La font està protegida per un petit cobert de pedra amb una teuladeta. Dues aixetes fan rajar l'aigua cap a una pica amb dos banc laterals. A l'entorn hi ha diverses taules i bancs de pedra. A prop de la font hi ha la caseta del pou que servia per captar l'aigua cap a la xarxa de fonts públiques de Navarcles, i encara avui s'aprofita per abastar els dipòsits de la població.

A l'entorn s'hi estan fent obres per ampliar el polígon industrial.
    Un senyal de les "Valls del Montcau" indica que forma part de la Ruta de les Fonts.

El 1897 l'Ajuntament es plantejava l'abastament d'aigua a la part baixa del poble (és a dir, els carrers Nou, de la Sort, Ametller , Ubach i la plaça Clavé), que quedava més lluny de les fonts. Un estudi del mestre d'obres Josep Arola indicava que un lloc adequat per fer la captació era la font del Juncà, en terres del mas Solervicens, perquè es trobava en una posició prou elevada. L'any 1897 s'hi va realitzar un primer pou, que va donar aigua suficient, l'any següent es va construir la canalització, que baixava per la carretera fins la plaça Clavé i retornava pel carrer Nou. Les obres es van finançar amb préstecs que els particulars van fer a l'Ajuntament. El 1899 la xarxa ja estava en funcionament, i comptava amb tres fonts. Més tard es van construir més fonts a la part alta del poble. I el 1929 es poble comptava ja amb aigua corrent. La Font Nova es nodreix de l'aigua dels pous que hi ha en aquest sector. La font actual data dels anys seixanta i l'aigua que hi raja actualment és una barreja de la font Calda i aigua dels antics pous tractada.

FERRER, Llorenç; FERNÁNDEZ (1998), Joan A. Navarcles. Història en imatges. 1900-1979. Angle Editorial, Manresa. P. 14.
    FERRER, Llorenç (1999). Tenir aigua. 100 anys de la primera portada d'aigües a Navarcles (1899-1999). Quaderns de Navarcles, 5. Ajuntament de Navarcles.