Font Noguera o font de les Set Fonts
Sant Julià de Vilatorta

Parc de les Set Fonts

Parc de les Set Fonts: POUM (DOGC 5817 de 14/02/2011).
    Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta

La Font Noguera es troba al costat de la riera de Sant Julià, dins del Parc de les Set Fonts.
    L'aigua raja per set brocs metàl·lics que surten d'un gran mur, fet de carreus lligats amb morter, i cau a un llarg rec de pedra. Al mur hi ha inscrita la data "1723", i la següent inscripció: "DONO GENEROSA TOTA LA MEVA AIGVA ENCARA QVE AMB VNES GOTES EN TINDRIES PROV TV QVE VENS ASSEDEGAT".
    Actualment està connectada a la xarxa d'aigües pública.

La Font Noguera o de la Noguera es citada per primer cop a la documentació de l'any 1090 (ABEV-APSJV, X/1). Les seves aigües han estat sempre un dels atractius del poble, ja que se li atribuïen propietats medicinals.
    La data "1723" que hi ha inscrita al mur podria correspondre a l'any de construcció de la font. Antigament, als voltants de la font hi havia safareigs on hi rentaven la roba les dones del poble.
    L'any 1933, durant les obres de construcció del Parc de les Set Font, a l'antiga font, que només comptava amb cinc brocs d'aigua, se li van afegir dos brocs més, que li van donar el nom.

- GRUP DE DEFENSA DEL TER. (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Vic: Ed. Eumo.
    - PUIGFERRAT OLIVA, C. (2004). Sant Julià de Vilatorta després de la pesta negra de 1348: Mortaldats, fams i altres tribulacions d'una parròquia osonenca. Vic: Patronat d'Estudis Osonencs., p. 21.
    - ROMEU i BISBE, J. (1992). Història de Sant Julià de Vilatorta. Vic: Eumo Editorial, p. 69.