Font natural de les Bonetes o les Bronetes
Collbató

A la font Closa s'agafa un corriol a l'esquerra que baixa fins a la font

XVII-XX
    Periòdicament els Amics del Dall netegen l'accés i l'entorn.
    Assumpta Muset Pons

La font de les Bonetes o les Bronetes és una deu natural, de bassal, formada per un petit marge de pedra seca que recull l'aigua que neix al barranc homònim, que baixa de la serra de Can Rogent. A partir d'aquí, l'aigua s'escorre costes avall fins al torrent de la Salut.

Les Bonetes (o les Bronetes) eren unes partides de terra que hi havia entre la costa del castell, els torrents de la Salut i de les Bonetes i el camí de ca n'Astruc, conreades des de l'Edat Mitjana (al segle XIV Guillem Durfort, senyor de Collbató, hi tenia un tros). La font de les Bronetes és esmentada per primera vegada l'any 1611. L'indret i la deu foren abandonats a mitjan segle XX.

AMICS DE MONTSERRAT (1967), Ermites i fonts montserratines, Granollers, Edicions Montblanc, p. 77.
    ARXIU DE LA CORONA D'ARAGÓ, Arxiu Notarial, Ig. 1033 (2); i Llo. 490. f. 2 r., 23 r. 33 r i 45 v.