Font Llarga
Sant Julià de Cerdanyola

La Pomera
    La Pomera

María del Agua Cortés Elía. OPC

La font Llarga es troba al peu del camí que porta a La Pomera. La surgència de la font dona a l'interior d'una construcció de pedra que alberga un dipòsit o cisterna on es va acumulant l'aigua. Aquest dipòsit té una obertura frontal que permet veure el dipòsit, a sota hi ha una obertura més petita practicada a la part inferior i un tub de ferro pels que raja l'aigua que cau al terra, i des d' on està canalitzada fins desguassar al torrent del Castell. Una segona obertura dona pas a l'aigua que s'acumula en un abeurador construït de pedra i morter. Al costat esquerre de la font hi ha un bancal construït de pedra i morter. En moments de sequera aquesta font s'eixuga ja que recull l'aigua que s'escola per la muntanya en ser un territori càrstic.

No hi ha data de la construcció d'aquests elements de la font, però es conserva una fotografia dels anys 1960 en la que es veu la construcció que alberga el dipòsit però no els altres elements que hi ha actualment i que serien posteriors.