Font i safareig de Vall-llosera
Balenyà

C. Font de Vall-llosera

Regular
    Malgrat l'estat de conservació general és bo, algunes pedres de la part posterior de la font s'han desprès.
    6898001DG3269N0001AQ
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La font i el safareig de Vall-llosera estan situats en un costat del torrent de Vall-llosera, entre el nucli urbà i una zona d'horta. La font està construïda dins una estructura quadrangular de pedra lligada amb argamassa i fang, que presenta una entrada amb brancals ceràmics i està coberta amb lloses de pedra. A l'interior de la barraca hi trobem la font, amb un brollador metàl·lic i una pica rectangular rebaixada. L'aigua sobrant és canalitzada fins al safareig rectangular proper, que presenta les lloses inclinades característiques. Uns metres a ponent hi ha un pou on fa poc es va decobrir una segona font.

Antigament, la font i el safareig s'abastien de l'aigua de la mina del Xumet. L'espai va quedar abandonat després de quedar en desús, fins que l'any 2013 un grup de voluntaris impulsat per l'Ajuntament de Balenyà va recuperar la font i el seu entorn.