Font i safareig de Can Puigdomènec Castellcir

Moianès
A Marfà, entre Can Puigdomec i el riu Tenes
Al nord de l'embassament de Sant Quirze Safaja
619,3

Coordenades:

41.73683
2.15441
429682
4620903
08055-130
Patrimoni immoble
Obra civil
Contemporani
Popular
XIX
Regular
Cobert de vegetació
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
08054A005000300000JA
Cristina Belmotne (iPAT Serveis Culturals)

Font encaixada al vessant est del torrent del bosc, de la qual i directament d'un orifici a la roca emana de manera natural surgències d'aigua. L'aigua ha estat parcialment canalitzada per abastir el safareig de Puigdomènc situat uns metres més al sud.
El safareig té una planta trapezoïdal i es troba adossat per la seva banda est a un aflorament rocós per on arriba l'aigua procedent d ela font.
Correspon a una construcció feta íntegrament amb maons rectangulars col·locats a trencajunts i lligats amb morter. S'identifiquen dues zones de rentat, una dividida en dos espais individuals separats per una petita pilastra i un altre, amb les mateixes característiques però sense compartimentació. En total doncs es veuen quatre espais de rentat, tal i com suggereixen les obertures, per a col·locar les cames just per la cara externa de l'estructura, a l'alçada de les taules de rentar.
El receptacle on s'acumulava l'aigua estava revestit de morter lliscat per impermeabilitzar-lo. Una espècie de canaló, també de maó, entre les dues taules de rentar, feia de sobreeixidor.

Actualment no hi brolla aigua