Font i parc de l'Espadaler
Sant Quirze de Besora

  Osona
  Parc J.M Espadaler
  Emplaçament
  Al parc del mateix nom situat al costat de la riera de Cussons en un indret ombrívol sota una verneda i a l'entrada oest de la vila.
  577,1

  Coordenades:

  42.098693089396
  2.2150488242606
  435093
  4661032
  Número de fitxa
  08237 - 168
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Obra civil
  Contemporani
  Segle
  XX
  Any
  1990
  Ajuntament de Sant Quirze de Besora
  Estat de conservació
  Bo
  Zona molt freqüentada pels habitants de Sant Quirze on hi acudeixen sovint degut a la proximitat al nucli urbà i la frescor del lloc. La font es troba a dins d'un parc amb taules i bancs per seure i menjar.Gaudeix del manteniment dels serveis de neteja municipals.
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  A dins d'un paratge urbà al costat de la llera del torrents de Cussons
  Accés
  Obert
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Quirze de Besora
  Autoria de la fitxa
  Pere Cascante i Torrella

  Font situada a dins del paratge de la font de l'Espadaler. la font es troba al fons del parc en un lloc ombrívol i fresc ja que hi ha plantada una extensa verneda de pollancres i salzes. La font es troba contaminada. S'hi accedeix per unes escales de pedra que ascendeixen al naixement de l'aqüífer natural voltat de parets de pedra amb el broc. Al seu voltant hi ha taules bancs i llocs per seure. Es troba en molt bon estat.

  Font que malgrat tingui la seva aigua contaminada es troba situada en un paratge de gran bellesa al costat de la riera de Cussoms a la sortida del poble de Sant Quirze en direcció a Berga. L'indret es troba molt cuidat. Es troba inclosa dins de l'itinerari senyalitzat de les fonts urbanes de Sant Quirze de Besora que recorre totes les fonts del municipi.

  Es tracta d'una font d'origen natural en un paratge a tocar la riera de Cussoms. Aquesta font d'origen privat i a mans de la família Espadaler va fer cessió al municipi d'un terreny de 3825 m2 l'any 1990 i a canvi es va demanar que es posés un monòlit amb el nom del seu pare.

  AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DE BESORA. Un passeig per les fonts urbanes de Sant Quirze de Besora

  MASNOU, JOSEP, 2019. Fonts de Llegenda  a programa de la Festa Major. Ajuntament deSant Quirze de Besora, 2019

  www.https://fontsaigua.wordpress.com