Font Grossa
La Pobla de Lillet

Al nucli urbà. Al carrer de la Font.

NNSS.: Annex II: edificis, obres i espais verds a conservar, núm. 17.
    Ajuntament de La Pobla de Lillet, Plç. Ajuntament, núm.1. 08696-La Pobla de Lillet
    Sara Simon Vilardaga

La font està situada entre edificis. És una font que consta d'una estructura de dipòsit i al davant el frontis on hi ha el sortidor d'aigua. La façana és en dos plans de frontis, ja que la part central queda rebaixada a mode de fornícula per col·locar-hi les aixetes i les piques. El conjunt és coronat amb un acabat amb maó lleugerament sobresortit que al mig defineix una forma lleugerament corbada. La part rebaixada és closa amb un acabat en forma angular. Consta de dues piques de pedra picada, amb les seves respectives aixetes col·locades al mur, per sobre hi ha una reixa per ventilar l'interior del dipòsit, amb un rètol al costat que indica "Aigua no potable"; més amunt, un altre rètol de fusta on posa "Font Grossa. 1841". Les superfícies de les parets estan pintades amb un sòcol en color blau clar i la resta blanca.

A poca distància, una metres més avall, davant la plaça del Capdevall, hi ha la Font Gxica.

No coneixem resferències documentals relatives a aquesta font, així l'única informació que en tenim és el rètol que hi ha en la mateixa font i que indica 1841, hem de suposar com a any de construcció.