Font Fresca
Sant Quirze de Besora

Al carrer Pau Casals S/N
    Emplaçament
    A sota dels jardins de Can Bruch i al costat del carrer Pau Casals davant de la cruïlla del Carrer de Bellmunt en una zona enjardinada.
    571,3

42.100057339894
    2.2240180860618
    435836
    4661177
    08237 - 163
    1987, 2009 (reforma entorns)
    Ajuntament de Sant Quirze de Besora
    Bo
    Font remodelada el 1987 i després el 2009 juntament amb el parc del costat i la zona destinada a esports. Està connectada a la xarxa pública municipal.en una zona molt ben enjardinada i adequada.
    Científic/Lúdic/Cultural
    5914205DG3651S0001PR
    Pere Cascante i Torrella

Font situada a sota la finca de Can Bruch en uns terrenys públics al sud-est del carrer de Torelló i al costat del carrer de Josep Pla. es tracta d'un paratge voltat d'arbres i en una zona ombrívola. La font  de factura molt recent és de pedra amb un monòlit que sobresurt de la façana i on hi ha l'aixeta i la pica de recollida d'aigües. Està envoltat de bancs de pedra i taules de fusta per a menjar. Al costat hi ha un parc infantil una pista de basquet

Paratge molt sovintejat pels santquirzencs.

Situada al costat de la finca de l'antiga fàbrica de Can Guixà, segons Josep Masnou la font té poc a veure amb la original situada en una zona ben condicionada com a espai d'esbarjo, amb parc infantil i pista de bàsquet.

Antigament era una font natural situada al costat d'una balma amb barraques que hi vivien els pobres. Segons Masnou i Víctor Bordas "pobres de solemnitat" que volia dir que no pagaven impostos. 'any 1987 es va fer una remodelació de la zona, es va intentar salvar la font natural però no va poder ser i per poder conservar el punt d'aigua va passar a alimentar-se de la xarxa pública municipal. L'any 2009 es va construir el parc infantil i es va enjardinar la zona.

AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DE BESORA. Un passeig per les fonts urbanes de Sant Quirze de Besora

MASNOU, JOSEP, 2019. Fonts de llegenda. Ajuntament de Sant Quirze de Besora 2019. Programa de la Festa Major