Font Fresca
Aiguafreda

Camí d'Aiguafreda de Dalt al Saüc

Des de fa uns anys hi brolla poca aigua.
    Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

La Font Fresca està situada a prop del conjunt d'Aiguafreda de Dalt a peu del camí que va al Saüc. Està construïda en un mur de pedra, on hi ha una petita obertura per on brolla l'aigua. Aquesta cau en dues petites piques de forma irregular, fetes amb pedra i morter. Ha estat arranjada amb murs, escales i bancades de pedra, a més d'un plafó on hi consta: "Font Fresca". A sobre la font hi ha la mina que l'abasta d'aigua.

Segons tradició popular, la fot fresca és la qua hauria donat el nom d'Aiguafreda ("Aquafrigida"). En motiu de la celebració dels 1100 anys d'Aiguafreda, la font va ser arranjada.

PAGESPETIT, L. (2003). 111 Fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Sant Vicenç de Castellet: Farell.
    SOLÀ, F. (1983). Aiguafreda. Temes Aiguafredencs I. Barcelona: Editorial Humanitas.