Font d'en Mamet
Vilassar de Dalt

Torrent d'en Cuquet

Regular
    En eixamplar la pista, les roderes dels vehicles han anat colgant el marge on hi havia uns esglaons per baixar fins a la font. El broc, actualment no raja. La font ha perdut totalment la vegetació herbàcia característica que a més a més retenia la terra. Els ramats de cabres que pasturen utilitzen la font com abeurador.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    08213A009000290000JB
    Jordi Montlló Bolart

La font està situada en el Torrent del molí de Cuquet, un curs d'aigua afluent de la riera de Vallromanes, i a tocar mateix de la pista forestal que mena des de la Creu de Can Boquet al Raval. L'aigua, raja per un broc de ferro encastat en unes pedres, a un pam i mig d'alçada aproximadament del terra natural de la riera, per sota d'un avellaner que a l'estiu dona ombra a la font. La vegetació que l'envolta té un gran valor paisatgístic i de gran interès com a corredor biològic. Cal destacar l'alzinar, actualment absent de sotabosc degut a les esclarissades i presència de ramats de cabres, i el bosc de ribera amb una destacada presència d'avellaner, vern i roure africà, alternant amb acàcies. Com arbusts s'ha constatat alguns exemplars de Lavatera olbia, un arbust persistent que pot mesurar fins a dos metres d'alçada amb una flor característica composada de cinc pètals de color rosa i la vinca major. També hi ha presència de capil·lera (Adiantum capillus-veneris), una falguera molt típica de degotalls i escorrenties que arrela al damunt de la tosca calcària, molses, bardissa o esbarzer, aritjol i llorer.

Pel seu valor emblemàtic, caldria arranjar correctament aquesta font i protegir-la amb un muret de pedra per tal d'evitar que el marge acabi per colgar-la totalment.

BLAMEY, Marjorie; GREY-WILSON, Christopher (2008). Flores silvestres del Mediterráneo. Ed. Omega. Barcelona