Font dels Enamorats
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Valls de Torroella
    Ctra. de Salo (BV-3002) al cementiri de Valls camí direcció oest 600 m fins rètol indicatiu a dreta

Entorn descuidat i envaït per la vegetació
    Sense accés
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada al marge esquerre de la riera de Salo, uns 600 m abans que desemboqui al riu Cardener. Concretament, en un paratge frondós a la part baixa d'un barranc per on baixa un petit torrent que, en època de pluges, forma un salt d'aigua. La font té un senzill sortidor en forma de tub però ja fa uns quants anys que no raja. Ara tot l'indret es troba envaït per la vegetació i, entre la fullaraca, és visible una antiga taula de pedra. La Font dels Enamorats era tradicionalment la més popular i concorreguda per la gent de la colònia Valls. A la temporada d'estiu molts aprofitaven per fer una banyada a la mateixa riera de Salo, en dos tolls que hi havia en el meandre abans d'arribar a la font.