Font del Xevret
El Bruc

Muntanya de Montserrat. Est del terme
    Emplaçament
    Al Torrent del Castell, al camí vers la Cova de l'Arcada, dins la propietat de Can Rovira (El Bruc).
    667

41.59908
    1.7887
    399055
    4605973
    08025 - 155
    PE protecció Muntanya de Montserrat (Parc Natural).16/02/1988.
    08025A008000110000YI
    Gemma Estrada i Planell i Xavier Rota i Boada

En un entorn molt amagat i ombrívol, dins un antic oliverar, s'hi troba aquesta font, nascuda d'entre una gran roca i un mur de pedra seca. L'obra està consolidada en ciment i presenta un petit brollador metàl·lic. Just al costat, aprofitant el pendent i les roques de l'entorn hi ha construït un banc amb base de pedra seca i rajoles.

Antigament era una font gairebé sempre perduda i inaprofitable. Arranjada al 1961, conté un dipòsit tapat.

AMICS DE MONTSERRAT (1967). Ermites i fonts montserratines. Ed. Montblanc. Granollers. ESTRADA I PLANELL, Gemma (1991). El Bruc: El medi, la història, l'art. PAM.