Font del Vidu
La Torre de Claramunt

La Torre Alta (08789 La Torre de Claramunt)
    c/de Baix, dins del nucli urbà de La Torre Alta

Ajuntament de la Torre de Claramunt.(Pl. de l'Ajuntament, 1 08789 La Torre de Claramunt)
    Raquel Valdenebro Manrique

Font pública ubicada a la part inferior del carrer de Baix, dins del nucli urbà de La Torre Alta. La font consisteix en un safareig de pedra de 88 cm de llargada per 49 cm d'amplada per 44 cm d'alçada, que s'encasta en una paret de formigó, on es troba la boixa. Aquesta és una aixeta que funciona a pressió. L'entorn de la font és un petit espai a l'ombra on es situa un petit banc format per un carreu de pedra davant del safareig.

La font del vidu era una de es antigues fonts públiques que abastia d'aigua a nucli de La Torre Alta. El nom de font del vidu té a veure amb la seva proximitat al rec i aqüeducte anomenat del Vidu. El safareig i al boixa actual són fruit d'una rehabilitació recent efectuada quan es va conectar la font a la xarxa d'aigua urbana.

RIBA GABARRÓ, J. (1988) "La Torre de Claramunt" a Història de l'Anòia. Vol I. Ed. Parcir. Manresa. pàg 297-319.