Font del Sila
Carme

Plans del Llobetó
    A uns 200 m de distància, camps endins, del km 2 de la carretera Carme-La Pobla de Claramunt.

Regular
    El lloc està abandonat; hi creix la vegetació descontroladament i hi fa falta manteniment en general.
    Jordina Sales Carbonell; Natalia Salazar Ortiz

En un entorn de camps de conreu, molt a prop de Cal Llop o Cal Cases (uns pocs metres al sudest d'aquest mas), s'ubica aquesta font de solana, localitzable gràcies a una estrucutra construïda amb blocs de travertí, decorada amb cargols de mar i que disposa de barana de fusta; sobre la seva plataforma, a la que s'hi accedeix mitjançant unes escales de formigó, s'hi ubica una taula i bancs, també de formigó. Al costat de la font hi ha una gran bassa, així com un pou i una caseta amb teulada a una sola vessant.

Les fonts de solana antigament eren molt preuades, ja que la gent que treballava als camps i les vinyes durant tot el dia les utilitzava per abastir-se i es cuidava de que estiguessin sempre en bon estat. A l'estiu, les fonts de solana solen quedar seques, mentre que a la tardor o a l'hivern tornen a brollar, fet que demostra que són fonts d'aqüífers poc profunds.