Font del Sidro
Alpens

  Osona
  Sector central del terme municipal
  Emplaçament
  A 1250 metres de la carretera BP-4654, punt quilomètric 14'000

  Coordenades:

  42.12297
  2.10177
  425754
  4663820
  Número de fitxa
  08004-90
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Estat de conservació
  Bo
  La font està envoltada de filat elèctric sense portes, element que dificulta l'accés normal.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Propietaris diversos
  Autor de la fitxa
  Marta Homs i Jordi Compte

  La font del Sidro està situada uns centenars de metres al nord-est del nucli urbà, a uns 200 metres del pedró de Sant Antoni i en la vessant nord de la carena per on passa la carretera BP-4654.
  S'accedeix a la font a través d'un corriol que descendeix des del pedró de Sant Antoni i s'endinsa en el bosc fins arribar a la font o bé per un corriol que puja des de la zona de la font Palmerola.
  La font està formada per dos murs de pedra col·locats en paral·lel, separats en distància i desnivell. Del superior d'aquests murs, no especialment grans, en sobresurt un brollador metàl·lic, el mateix que al mur inferior, tot i que en el segon cas el brollador és més gran i el mur està decorat amb la data gravada de 1998 i un banc per a seure-hi a la dreta
  L'entorn de la font, ubicada en una vessant força humida, està dominat per una blada que dóna ombra a bona part de la font.

  Segons anàlisis realitzades pel Grup de Defensa del Ter durant l'hivern de 2002, la font del Sidro presentava un índex de nitrats de 2.3 mg/l sense presència de coliformes fecals, per la qual cosa es pot considerar una font potable.

  Grup de Defensa del Ter, Anàlisi d'aigües de les fonts del Lluçanès, Febrer-abril 2002.