Font del Roure
Cercs

A Sant Corneli, vers el sud de la plaça de Sant Romà.

Ajuntament de Cercs. Ctra. de Ribes, 20. 08698 Cercs
    Sara Simon Vilardaga

La font del Roure està situada més o menys a la part central de l'àrea recreativa i al fons, arrambada al terreny natural; compta amb una estructura de planta i alçat rectangular, feta en gran blocs de pedra més o menys carejada, coronada per grans carreus plans, al frontal hi ha una fornícula amb llinda adovellada en arc rebaixat que acull el sortidor de la font (actualment sense aigua). En un costat del cos de la font hi ha una placa que indica, Font del Roure, construïda amb la col·laboració dels veïns de Sant Corneli, maig 1994.A banda i banda de l'estructura de la font hi ha murs de pedra que conformen una mena de graonat o bancs de pedra. L'àrea disposa d'un petit quiosc (tancat actualment), una zona amb graelles i diverses taules i bancs, a més d'unes taules de ping-pong. La zona està enjardinada i cuidada. A la part central hi ha una escultura formada a partir de la unió, en vertical, de tres lliures o quintans (rep diverses denominacions), una sobre l'altra.

La lliura o contrapès (també rep el nom de quintà) és el nom que se li dóna a la peça que fa de contrapès en una premsa de biga, es tracta d'un gran bloc de pedra en el que s'hi identifica el rebaix on s'encaixava un cargol, generalment de fusta.
    Les tres lliures que estan col·locades a manera d'escultura van ser localitzades per els germans Ramon i Jaume Corominas, en uns marges relativament propers.