Font del Raig
Taradell

Rec d'Aigüespartides
    A la bifurcació del camí de Blanquers i Can Pardaler seguir pel camp a l'esquerra i seguir rec amun

POUM de Taradell, 2009 (Article 244 de Protecció hidrogràfica)
    Dídac Pàmies-Antequem, S.L.

Font situada a la llera esquerra de la Riera d'Aigüespartides, entre les masies de Blanquers i el Gurri Gros. És una construcció enclotada construïda amb pedra, amb unes escales d'accés a la banda nord i la font a l'extrem sud. Al mur oest hi ha un broc metàl·lic a la part inferior per on surt l'aigua, que es diposita a un petit clot des d'on s'escola cap a la riera. A la part superior hi ha una placa instal·lada l'any 1992, fruit de la última reforma on hi ha un poema: "Font del Raig, doll d'aigua clara, tens fama de ser constant. Si la terra és amarada, presums d'un raig abundant, i mal t'arrusi la secada, sempre vas regalimant", JLLP Agost,1992.

És de difícil accés per l'abundant vegetació existent.

La ubicació actual es deu a una reforma realitzada l'any 1962, apartant-la uns metres de la riera d'Aigüespartides. L'any 1992 va ser restaurada donant-li l'aspecte actual.

ALBAREDA, J. (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Grup de Defensa del Ter:
    Manlleu, Vic: Eumo Editorial.