Font del Pujol
Tavèrnoles

El Pujol
    Emplaçament
    A poca distància del torrent de Tavèrnoles, al seu pas per les proximitats de la casa de la Noguera.

41.9614
    2.3232
    443915
    4645712
    08275 - 117
    Catàleg de béns a protegir POUM 2014, nº 20 (patrimoni natural). BCIL.
    08275A002000300000OS
    Virgínia Cepero González

La font del Pujol es troba a poca distància del torrent de Tavèrnoles, al seu pas per les proximitats de la casa de la Noguera, que es situa a uns 200 m a llevant del Pendís. Cal prendre un corriol que surt dels camps al nord-est de la casa.
    La font es troba emmarcada per mur, fet de paredat comú, de forma triangular, del que surten dos orificis per on ragen uns diminuts fils d'aigua. A un nivell més baix del mur, hi ha quatre brocs per on raja l'aigua abundantment i cau a una pica de pedra, que desaigua cap a un rec.
    Al davant de la font hi ha una taula i uns bancs de pedra, i un petit safareig.

L'any 1968 es va afegir un broc a la font. L'any 1993 la colla d'en Miquel Aragonès i en Jaume Font de Roda de Ter hi van posar 4 brocs de ferro, un al costat de l'altre, i el 1995 hi van afegir un cinquè broc.

COLOMER-RIFÀ S. L (2014). Catàleg de béns a protegir. POUM. Tavèrnoles: Ajuntament de Tavèrnoles.
    GRUP DE DEFENSA DEL TER. (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Vic: Ed. Eumo, p. 218.