Font del Mig
Olvan

Emplaçament
    entre el carrer d'en Riba i el carrer de Berga, adossada a la façana de l'edifici del carrer d'en Riba núm. 7.

42.05687014775
    1.9052364773547
    409415
    4656670
    08144 - 231
    Ajuntament d'Olvan, Plaça de l'Ajuntament, s/n. 08611 -Olvan
    Sara Simon Vilardaga

Font urbana de ferro de colat, amb petits motius decoratius a la seva estructura i coronada amb una jardinera del mateix material. A la font s’identifica la marca “Soujol y [ R o P]”.

La ubicació actual no és exactament l’original, es va desplaçar uns metres; anteriorment era al mig del carrer i es va reubicar al mateix indret però adossada a la paret d’una de les cases.

La marca “Soujol y [ R o P]” pot correspondre a l’empresa barcelonina, Soujol i Companyia (tot i que amb diversos denominacions pels canvis de propietat), que des de des de mitjans de segle XIX fins mitjans del segle XX,  es dedicà sobretot a la construcció de canonades i conduccions d’aigua, gas i cablejat elèctric.

Autoria de les imatges: Sara Simon, 2020.

La Font del Mig, la Font de l’Ateneu i la Font del carrer de l’Escola o de Cal Pubill van ser les tres primeres fonts que van abastir d’aigua al poble d’Olvan, la portada d’aigua provenia de la Font d’en Fèlix i data del 1914. La instal·lació de tres fonts repartides en tres punts del nucli urbà va ser una gran millora per la població, en una època en que els habitatges encara no comptaven amb subministrament d’aigua corrent.