Font del Lladó
Puig-reig

El Lladó
    Carretera de Puig-reig a Casserres, abans del Km. 10, camí a mà esquerra, continuar 500 mt

Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

La font del Lladó, una de les més populars del terme municipal de Puig-reig i de Casserres, es prou generosa com per fer néixer la riera del mateix nom. A començaments del s. XX fou condicionat l'entorn com a zona d'esbarjo i lleure,, creant un espai interior empedrat que permet accedir a la font amb comoditat a partir d'unes escales. Els murs fets amb pedra polida i de grans proporcions, sostenen els margues i delimiten l'espai de la font, que també compta amb un dipòsit d'aigua que ajuda a mantenir la seva regularitat.

A la font del Lledó tenia lloc la Tornaboda, la festa de cloenda de la Festa Major de Puig-reig que es celebra per Pasqua Granada; la gent s'hi aplegava per dinar i a la tarda tenia lloc un lluit concurs de Sardanes.