Font del Joncaret
Sant Vicenç de Torelló

Torrent de Vallmajor
    Emplaçament
    Des del carrer de la Paciència del polígon, seguir un camí que voreja uns coberts i creua el torrent

42.06447
    2.2597
    438752
    4657199
    08265 - 113
    08265A001000490000RE
    Marta Lloret Blackburn

La font del Joncaret està situada en un ramal del torrent de Vallmajor. En el marge del torrent hi brolla l'aigua abundanment, que es canalitza a través d'una rasa fins a una bassa natural on l'espècie predominant són els joncs, que dónen nom a la font. A la rasa s'hi observa una teula per on anteriorment brollava l'aigua. En motiu de l'arrenjament de l'indret per part dels veïns, es va localitzar un tupí que s'utilitzava per beure de la font amb més comoditat. També s'hi va plantar un castanyer i s'hi van col·locar unes pedres per a seure-hi.

Aquesta font és molt concorreguda pels veïns de la colònia de Vila-seca, que antigament hi anaven a celebrar la castanyada.