Font del Güell
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 1500 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

Jordi Compte

La font del Güell està situada al nord-oest del Güell, a l'extrem nord d'un pla per on creua el rec de l'Esperança.
    S'accedeix a la font a través del punt on la pista forestal que transcorre a l'est del Güell creua el rec de l'Esperança. En aquest punt creua un corriol que segueix paral·lel al rec en direcció oest. Uns metres més endavant es troba un petit pla, amb el rec de l'Esperança a l'extrem sud i la font a l'extrem nord, adossada al marge que delimita el pla i envoltada d'alguns roures.
    La font està formada per una estructura arrebossada amb la inscripció "El GÜELL" que conté el dipòsit i que es troba adossada a un marge de lloses a plec de llibre. A la part inferior hi ha un brollador metàl·lic corbat.

La font del Güell havia estat una font molt concorreguda pels veïns.