Font del Gorgàs
Tavertet

Serrat del Vent
    Emplaçament
    A la riba esquerra del torrent del Gorgàs, poc més amunt de l’entrada de la cova del Serrat del Vent.

42.01626
    2.41663
    451699
    4651746
    08280 - 141
    En estat d'abandó.
    Sí, IPA: 36553.
    08280A002000110000JP
    Virgínia Cepero González

La font del Gorgàs es troba a la riba esquerra del torrent del Gorgàs, a poca distància de la cova del Serrat del Vent, en un indret abandonat i cobert per la vegetació.

Actualment, és una font seca de la que es conserva la pica i dues rodes de molí a terra, una de les quals feia de taula. Hi ha un dipòsit d’obra a sota.

Era el sobreeixidor de l’aigua de la cova del Serrat del Vent, que ara és canalitzada i conduïda al poble.

Les fotografies són de l'indret on es troba la font, ja que actualment aquesta es troba totalment coberta per la vegetació.

Era una font molt concorreguda pels primers estiuejants de Tavertet, a principis del segle passat, per les seves propietats medicinals.

SANGLAS i PUIGFERRER, J. (1995) “Les fonts del Puig, de Novelliques i del Gorgàs”. Els Cingles de Collsacabra, núm. 34. Tavertet: Amics dels Cingles de Collsacabra, p. 5-6.