Font del Cunill
Avinyonet del Penedès

Can Mitjans. 08792 AVINYONET DEL PENEDÈS.
    Al Fons del Majofre,

Josep Mestre
    Regular
    A més d'alguna neteja ocasional d'algun voluntari, el grup "Units per la Natura", de voluntaris forestals la va netejar àmpliament.
    J.M. Huélamo - ARQUEOCIÈNCIA

En un fondal ample a prop de la urbanització de Can Mitjans, i també a prop de la casa coneguda com a Corral Nou, es troba una font excavada sota una petita timba, envoltada de joncs. Davant hi ha una figuera, i sota d'aquest arbre, un pou sense barana. La font que te el naixement en una mena de petita balma, presenta al frontal i a sobre del canó per on raja, una placa de color gris que diu lo següent: "PROPIEDAD RAFOLS (FONT DEL CUNILL) INAUGURADA 25-10-1945 -JOSE MESTRE-"

La font, que és propietat de la masia de Can Ràfols dels Caus, va estar restaurada l'any 1945. La tradició diu que el seu nom prové del fet de que es va trobar aquí dins la font un conill mort.

CÓRDOBA, Manel (1999) Les fonts del Penedès i els seus voltants. 2 vols. S.LL.: El Cargol.