Font del Circuit
Lluçà

Sector sud del terme municipal
    A 2300 metres per pista asfaltada i pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 17'500

Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font del Circuit està situada a tocar del rec de Miralles, al sud de Miralles Vell i al sud-est de la font del Raig de Miralles.
    S'accedeix a la font per una pista forestal que comunica la zona del Recer amb la zona de Miralles Vell. Seguint aquesta pista i just al creuar el rec de Miralles es troba un corriol que surt en direcció nord i que condueix a la font, situada a escassos metres de la pista i del rec de Miralles.
    La font està formada per un brollador metàl·lic que sobresurt directament d'un marge i que queda pràcticament envoltat per les escales que permeten l'accés a la font. Just a sota hi ha una bassa on s'acumula l'aigua de la font i que queda separada del rec de Miralles per una estreta franja de terra. Al costat de la font, el rec de Miralles forma un petit gorg, ja que uns metres més amunt el rec forma un saltant al sobrepassar una balma.

Es tracta d'una font que difícilment s'asseca i que encara és utilitzada per veïns de la zona. Antigament era coneguda com la font de Marcusses. Segons anàlisis realitzades pel Grup de Defensa del Ter durant l'hivern de l'any 2002, la font del Circuit presentava un índex de nitrats de 2'50 mg/l per la qual cosa s'ha de considerar com una font potable, ja que es trobava per sota el límit tolerable de 50 mg/l establert per l'Organització Mundial de la Salut.

Relació de les anàlisis d'aigües de les fonts del Lluçanès. Grup de Defensa del Ter, gener 2002.