Font del Cingle Sant Quirze Safaja

Baga del Cerdà. Nucli Sant Quinze Safaja
Passat Can Pereredes l'esplanada de la Fonda

XIX-XXI
Consolidada l'any 2016
Lúdic
Núria Cabañas

La font del Cingle es troba situada a l'obaga que fa el riu Tenes, davant de la Fonda i molt a prop de la carretera BV-1341 i senyalitzada amb una pedra amb el seu nom gravat. L'aigua sorgeix per un broc metàl·lic col·locat damunt d'una pedra coberta de vegetació. Sobre aquest broc hi ha la data gravada de 1920. Mitjançant una canal retallada al terreny natural i amb la paret nord reforçada amb pedres planes condueix l'aigua a un safareig de planta rectangular construït amb pedra i morter amb l'interior arrebossat amb una capa de morter de calç. El safareig aprofita una bauma natural i només presenta construïdes les parets de tancament nord i oest. A l'extrem est de la paret nord hi ha un petit canal per desaiguar l'aigua.

La primavera del 2016 voluntaris de Sant Quirze Safaja i de Castellterçolvan netejar i adequar la font i el seu accés.

Butlletí d'Informació Municipal de Sant Quirze Safaja: SaFaig número 39. Maig 2016.