Font del Casal 2000
Vilafranca del Penedès

Turó de Sant Jaume
    Per la BV-2127, agafar el camí de Sant Pau (esquerra) i a 600 m a la dreta.

Societat La Principal
    Jordi Montlló Bolart

Font construïda per la Societat La Principal dins el complex lúdic esportiu construït en aquest paratge. La font és artificial i canalitzada. L'aixeta, metàl·lica i enllautonada està posada en un monòlit en forma de prisma de pedra. L'aigua es recull en una pica de base rectangular, també de pedra.
    Al costat hi ha tres grups de bancs de pedra de forma semicircular, deixant la font al mig. A l'altre costat, hi ha una pista pavimentada per a usos esportius o lúdics. Darrera els bancs hi ha diversos jocs infantils.

Font ubicada en un espai a la falda de la muntanya de Sant Jaume, adquirit per la Societat La Principal l'any 1980. Aquests terrenys havien estat propietat de l'Hospital de Vilafranca. El nou projecte endegat per La Principal volia convertir aquest paratge en un espai lúdic, d'oci i sobretot, de natura. Es va inaugurar el 7 d'octubre de l'any 1984.

CÓRDOBA MARTÍNEZ, Manel (1997). Les fonts del Penedès i els seus voltants. Edimestre, S.L Barcelona, pp. 207-221.
    SOLÉ i BORDES, Joan (2004). Societat d'Esbarjo, Cultura i Esport, La Principal. Llibre del centenari 1904-2004. Edita Societat d'Esbarjo, Cultura i Esport La Principal. Vilafranca del Penedès.