Font del carrer Sant Damià
Caldes de Montbui

Centre Cívic Manolo Hugué. Carrer de Buenos Aires, núm. 16-18
    Cantonada del carrer Sant Damià, amb el carrer de Buenos Aires

Ajuntament de Caldes de Montbui (Pl. de la Font del Lleó, 11)
    Laura Bosch Martínez

Font situada en el xamfrà d'un edifici, i que consta d'un basament de planta semicircular arrebossat amb ciment i pintat, per damunt del qual hi ha una pica de granit seguint la mateixa forma amb un forat de planta circular, d'un diàmetre de 35 cm, situat al mig per on l'aigua sobrant baixa a través d'una canal fins a trobar l'escomesa general del carrer. L'aigua surt prement el polsador de l'aixeta de bronze situada a 30 cm per damunt de la pica. Aquesta font està decorada amb una petita teuladeta de 15 cm. d'amplada que es composa de tres motllures planes recordant el ràfec d'una teulada. Damunt del carener hi ha una peça en forma de capçada de xiprer. La coberta està recolzada mitjançant tres carteles.

Moreu-Rey (1962), (pàg. 90 i 198), parla de la font del Damià com un altre nom per la qual era coneguda la font del Salze. D'aquesta troba referències del segle XIV que l'anomenen "Font del Salser", o del segle XV, on serà coneguda com "Fonte vocata del Salzer", "Fontem de Salice". Al segle XVII i XVIII, es troba documentada com a "Font del Salsar".
    Una concòrdia entre la vila i el marquès de Rupit, en 1613, tractava "sobre les aygues de la font del Salser prop de la muralla, dins la vila de Caldes de Montbui, al Abeurador, y apres à la Piqueta, y a la Font freda de Plassa, y discorre al hort del Sr. D. Carles de Vilademany ( ... ). La Font era anomenada també, l'any 1600 i 1730 per exemple "L'abeurador". Més avall de la Plaça, el torrent recollia les aigües calentes sobrants.