Font del Briançó Fogars de Montclús

Vallès Oriental
Les Agudes
Es troba enlairada a mitja solana, entre els cims del turó de l'Home i les Agudes.
1440

Coordenades:

41.78092
2.43914
453392
4625604
08081-181
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
Popular
XX
Bo
Inexistent
Difícil
Social
Pública
Diputació de Barcelona
Virgínia Cepero González

La Font del Briançó es troba enlairada a mitja solana, entre els cims del turó de l'Home i les Agudes.
És una font arranjada i amb un cabal copiós, emmarcada en un petit mur, fet de pedres lligades amb morter, i dos petits murs adossats a banda i banda, amb una petita placeta al mig.
La font del Briançó va ser molt concorreguda pels excursionistes per la seva situació en el punt on es separaven els camins cap al turó de l'Home i cap a les Agudes, i a meitat del trajecte.
Fa uns quants anys es va obrir una pista de desembosc que va malmetre part de l'estructura de la font i de l'antic camí, fet que va produir el seu abandó.
Actualment, tot i que la font va ser restaurada i arranjada, es fa complicat trobar-la davant del laberint de pistes obertes i sense senyalitzar.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: número 08081208.

- LÓPEZ CORTIJO, J.; BOMBÍ, A. (1991) "Les fonts de la vall de Santa Fe". Monografies del Montseny, 6. Viladrau: Amics del Montseny.
- OTPAT- Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (2008) Inventari del patrimoni construït. Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona. Àrea d'Espais Naturals i Diputació de Girona.
- PAGESPETIT I BLANCAFORT, Ll. (2003). 111 Fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Llibres de Muntanya, 5. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p. 139.