Font del Briançó Fogars de Montclús

  Vallès Oriental
  Les Agudes
  Es troba enlairada a mitja solana, entre els cims del turó de l'Home i les Agudes.
  1440

  Coordenades:

  41.78092
  2.43914
  453392
  4625604
  08081-181
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  XX
  Bo
  Inexistent
  Difícil
  Social
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Virgínia Cepero González

  La Font del Briançó es troba enlairada a mitja solana, entre els cims del turó de l'Home i les Agudes.
  És una font arranjada i amb un cabal copiós, emmarcada en un petit mur, fet de pedres lligades amb morter, i dos petits murs adossats a banda i banda, amb una petita placeta al mig.
  La font del Briançó va ser molt concorreguda pels excursionistes per la seva situació en el punt on es separaven els camins cap al turó de l'Home i cap a les Agudes, i a meitat del trajecte.
  Fa uns quants anys es va obrir una pista de desembosc que va malmetre part de l'estructura de la font i de l'antic camí, fet que va produir el seu abandó.
  Actualment, tot i que la font va ser restaurada i arranjada, es fa complicat trobar-la davant del laberint de pistes obertes i sense senyalitzar.

  Inventari Patrimoni Construït del Montseny: número 08081208.

  - LÓPEZ CORTIJO, J.; BOMBÍ, A. (1991) "Les fonts de la vall de Santa Fe". Monografies del Montseny, 6. Viladrau: Amics del Montseny.
  - OTPAT- Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (2008) Inventari del patrimoni construït. Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona. Àrea d'Espais Naturals i Diputació de Girona.
  - PAGESPETIT I BLANCAFORT, Ll. (2003). 111 Fonts del Montseny i molts indrets per descobrir. Llibres de Muntanya, 5. Sant Vicenç de Castellet: Farell editors, p. 139.