Font del Bosc
Castellbell i el Vilar

Carretera B-122 PK 22

BCIL -Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2015)
    Ajuntament Castellbell i el Vilar
    Jordi Montlló i Laura Bosch

La font del Bosc està situada per sobre del marge esquerra de la carretera B-122 que provinent de Rellinars entra al barri del Burés, en el quilòmetre 21,800.
    Es tracta d'una deu d'aigua que neix al rasot del Puig. Està integrada en un mur de pedra coronat per un voladís, construït per aguantar el terreny. Al centre hi ha un retall fet al mur amb doble llinda. La superior, de color rogent conté una sanefa geomètrica amb la data gravada de 1770 al seu interior.
    El broc, està situat a la part més inferior. L'aigua que raja cau directament a una pica retallada a la roca, que permet agenollar-s'hi i sobreseeix per un tub enterrat sota terra, cap a la cuneta de la carretera. A la part superior hi ha una portella de ferro, decorada amb sanefes lineals (als costats) i vegetals (a la part superior). Al centre, en relleu i lletres majúscules hi ha el nom de la font, "FONT DEL BOSC". Per sota mateix també en relleu la petxina del pelegrí o la conquilla de Sant Jaume.
    A ambdós costats de la font hi ha quatre pedrissos disposats simètricament, de dues alçades. Aquest espai queda ombrejat per tres arbres de fulla perenne. Per accedir-hi s'ha de fer des del voral de la carretera, resseguint un mur de pedra atalussat i pujar per unes escales de pedra (10 graons).

Al costat mateix de la font hi ha una placa de color verd collada a la pedra amb el següent missatge "Ajuntament de Castellbell i el Vilar. Aigua sense garantia sanitària".