Font del Bosc
Castellbell i el Vilar

  Bages
  Carretera B-122 PK 22
  156

  Coordenades:

  41.63906
  1.85889
  404963
  4610332
  Número de fitxa
  08053 - 61
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Modern
  Segle
  XVIII-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL -Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (2015)
  Accés
  Fàcil
  Lúdic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament Castellbell i el Vilar
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló i Laura Bosch

  La font del Bosc està situada per sobre del marge esquerra de la carretera B-122 que provinent de Rellinars entra al barri del Burés, en el quilòmetre 21,800.
  Es tracta d'una deu d'aigua que neix al rasot del Puig. Està integrada en un mur de pedra coronat per un voladís, construït per aguantar el terreny. Al centre hi ha un retall fet al mur amb doble llinda. La superior, de color rogent conté una sanefa geomètrica amb la data gravada de 1770 al seu interior.
  El broc, està situat a la part més inferior. L'aigua que raja cau directament a una pica retallada a la roca, que permet agenollar-s'hi i sobreseeix per un tub enterrat sota terra, cap a la cuneta de la carretera. A la part superior hi ha una portella de ferro, decorada amb sanefes lineals (als costats) i vegetals (a la part superior). Al centre, en relleu i lletres majúscules hi ha el nom de la font, "FONT DEL BOSC". Per sota mateix també en relleu la petxina del pelegrí o la conquilla de Sant Jaume.
  A ambdós costats de la font hi ha quatre pedrissos disposats simètricament, de dues alçades. Aquest espai queda ombrejat per tres arbres de fulla perenne. Per accedir-hi s'ha de fer des del voral de la carretera, resseguint un mur de pedra atalussat i pujar per unes escales de pedra (10 graons).

  Al costat mateix de la font hi ha una placa de color verd collada a la pedra amb el següent missatge "Ajuntament de Castellbell i el Vilar. Aigua sense garantia sanitària".