Font del Bori / Font de la Serra
Torrelavit

Can Parellada de la Mata
    Davant de la façana principal de Can Parellada de la Mata.

Marta Rodríguez

Font canalitzada i construïda, situada davant la façana principal de Can Parellada de la Mata (Cal Bori), orientada al sud-est d'aquesta. La mina o surgència natural estaria situada a uns 400 m, al peu de la muntanya més propera. L'estructura de la font descansa sobre una base construïda de ciment recoberta de lloses irregulars, de 55 cm d'alçada x 95 cm d'amplada. El cos de la pica, amb tots els acabats arrodonits de ceràmica blanca, té una amplada de 95 cm, una alçada de 40 cm i una profunditat de 36 cm. La profunditat de la pica és de 33 cm, i l'alçada fins el capcer de la font, que té una forma triangular, és de 84 cm. Tota l'estructura sembla feta de maó, arrebossat i pintat, només decorada amb tres rajoles a la part inferior de la pica i dues més a la part de l'aixeta, a banda i banda d'aquesta. Sobre l'aixeta hi ha una inscripció que indica que l'aigua no és potable. Està totalment envolta de vegetació de jardí.

CÓRDOBA, Manel. (1999) Les fonts del Penedès i els seus voltants 2a part. Edita: El Cargol Publicacions S.L., p. 67.