Font del Boix
Santa Maria de Merlès

Sector sud del terme municipal
    A 2350 metres per pista forestal de la carretera BV-4401, punt quilomètric 13'250.

Jordi Compte i Marta Homs

La font del Boix està situada a tocar d'un rec que davalla per la vessant que s'estén des del pla on es troba Santa Maria de Pinós fins la riera de Merlès.
    S'accedeix a la font a través de la pista forestal que comunica la zona elevada propera a l'església de la Mare de Déu de Ginebret amb la riera de Merlès. Baixant per aquesta pista es troba, a mitja vessant i a mà dreta, un torrent a banda i banda del qual hi ha plantats diversos pollancres. Seguint aquest torrent amunt des de la pista es troba, al cap d'uns metres, la font del Boix.
    La font està formada per un brollador metàl·lic que sobresurt d'una gran roca, situada a tocar del torrent. Davant de la roca, un mur de pedra, amb unes escales laterals, formen un petit espai recollit davant la font. El voltant de la font, molt humit, està cobert de vegetació.