Font de Santa Eulàlia
Santa Maria d'Oló

Rodalies del nucli urbà, prop del raval de Santa Eulàlia
    Carretera d'accés a Oló (BP-4315) a l'alçada del camp de futbol, corriol direcció oest 30 m

Entorn poc cuidat
    Jordi Piñero Subirana

Font emplaçada vora el Torrent Gros, uns 100 m a llevant del raval de Santa Eulàlia. Era la font que utilitzava fonamentalment la gent d'aquest raval. Es troba en una raconada ombrívola, i en el seu origen era una font de clot. Després s'hi va afegir un dipòsit per emmagatzemar l'aigua, que ha estat cobert amb una petita construcció. Té una part més antiga que consta d'una coberta amb volta de pedra, a l'interior, i una part afegida més recentment, amb un portal a la part davantera. El dipòsit té de 1,60 m de profunditat aproximadament. Actualment l'aigua de la font s'aprofita mitjançant una bomba.
    El Torrent Gros discorre de nord a sud fins a desembocar a la riera d'Oló. Uns metres més avall de la font hi ha una interessant bassa per a regar els horts. Més avall, prop d'on ara hi ha la piscina, abans hi havia la Font del Furí.

Informació oral facilitada per Josep Canamasas Güell