Font de Sant Roc
Palau-solità i Plegamans

A l'oest de la Riera de Caldes, a prop del camí de can Tarragona.

Entorn brut i abandonat.
    Catàleg de béns a protegir POUM 2015, nº 5.01. BPIM.
    Joan Vicens Tarré/Michelle Bianco Barazarte

La font de Sant Roc es situa a les afores de la població, a l'oest de la riera de Caldes, a les proximitats del camí de can Tarragona. Es troba envoltada de camps de conreu, a prop del bosc de can Pujol.
    La font de Sant Roc és una antiga bassa feta de maçoneria de pedra de forma rectangular, que queda dividida per un petit muret en dos parts, formant dues basses continues i relacionades. La font es recolza, en una de les seves cares, amb el marge natural del terreny, deixant tan sols tres dels seus costals accessibles. EI brollador es situa en un dels vèrtex, tocant al marge i sembla que ha estat reconstruït posteriorment.
    La conducció d'aigua presenta dues funcions: com a rajolí per a beure i com a alimentació de les basses d'ús agrícola.