Font de Sant Quirze
Muntanyola

Trencant al costat dret del camí a Buenos Aires s/n. 08505 Muntanyola.

XVI-XIX
    Ajuntament de Muntanyola. Buenos Aires s/n. 08505. Muntanyola.
    Anna M. Gómez Bach

Estructura oberta al Torrent dels Casals. Es tracta d'una font de factura simple que gairebé no té suport arquitectònic. Aquest, de factura contemporània, està format per pedres de procedència local i de dimensions petites i irregulars lligades amb ciment, presentant una estructura semi-circular assentada a una base quadrangular construïda seguint el mateix sistema. La font té una aixeta d'obertura i una petita pica d'obra coberta amb una reixa de metall; no presenta cap inscripció ni cap element de senyalització. En general és més coneguda com a font del Buenos Aires, i presenta un caràcter totalment estacional, rajant molt poc.

La ubicació d'aquesta font i l'adequació d'aquest espai de lleure i esbarjo s'ha de relacionar amb la presència de l'ajuntament en aquest indret i la seva consolidació com a espai urbà. Aquest espai és força concorregut, tant pels infants i jubilats del poble, per la seva bona situació, com pels vianants i habitants del municipi, però sobretot pels nombrosos grups d'esplai que visiten el poble durant els caps de setmana o en el decurs de les estades en el diverses cases de colònies. Es desconeix el moment de construcció d'aquest espai, si bé el seu arranjament sembla força recent, i que pot recular al moment en què l'edifici era emprat com a col·legi públic del municipi a llarg de la postguerra i el franquisme.